top of page

H U I D H O N G E R


“Massage works because it changes your whole physiology.”- Tiffany Field


Lieve jij.


Voel jij je ooit leeg of heb je dit ooit gevoeld? Ga je naar de winkel maar kom je buiten met een lege kar en een vol hoofd? Misschien heb je ‘s ochtends (even) geen reden om uit je bed te komen, wil je liever een hele dag slapen, met je warhoofd en je flanellen pyjama aan? Je huilt, maar de reden waarom is onvindbaar. . Door de minste opmerking, ook al is ze goed bedoeld, raak je geagiteerd. Je voelt je een slechte mama/papa, partner, vriend(in). Voor je het goed en wel beseft zit je in een neerwaartse spiraal en rest er je nog maar één ding te doen: Naar de dokter stappen, of misschien er naartoe gesleurd worden door je naasten.


Conclusie? Depressie, burn-out of misschien ben je wel een hoogsensitief persoon? Oplossing? Thuis geschreven worden van het werk, psychotherapie en/of medicatie.

Het doel is steeds hetzelfde: Het terugvinden van jezelf, naar een meer tevreden jij.


Al te vaak wordt er een aanvullende therapie vergeten: massagetherapie.

Zeer doeltreffend bij spier- en hoofdpijn, bij slapeloosheid maar ook wanneer je te kampen hebt met psychologische stress, angsten en depressie.

Wanneer je lichaam en geest uit balans zijn, kan massage dit evenwicht helpen herstellen.

“Touch is the first sense to develop, and it functions even after seeing and hearing begin to fade in late life” - Tiffany Field.

Field wijst op het belang van aanraking. Bij het creëren van keramiek zijn handen noodzakelijk. De natte klei krijgt vorm door de aanraking van je handpalm, het kneden van je vingers . . er ontstaat iets duurzaams, iets uniek.


Laat aanraking net de kern van massage zijn. Warme handen geven prikkels aan het lichaam, waarop het lichaam gaat reageren. Deze reacties leiden tot het herstel van het evenwicht in het gehele menselijke organisme. Het masseren gebeurt dmv verschillende technieken, met elk hun eigenheid. De combinatie van strijkende, ritmische en korte bewegingen gecombineerd met het kneden van de spieren en het geven van diepe druk zorgt voor stimulatie van de bloedsdoorloop en maken de spieren soepeler.

Uit studies is gebleken dat het ontvangen van een massage een positief effect heeft op verschillende dimensies van stress en burn-out.


Bij massage, zeker bij een ontspanningsmassage, is het het totaalconcept dat telt. Een zen-ruimte waarin warmte en kaarslicht overheerst, rustgevende muziek, geurende oliën die de ruimte vullen en een heerlijk zachte tafel om op te vertoeven.

Er is plaats voor je verhaal, voor je verdriet, je vreugde, je pijnpunten. Er wordt gelegenheid gecreëerd om te ontspannen, om alles los te laten. Je letterlijke last op je schouders kan, al is het maar voor even, verlicht worden.Massage is meer dan kneden. Het is aandacht besteden aan jezelf, zelfzorg. Laat dit nu zo belangrijk zijn in onze huidige maatschappij.

Herken je jezelf in bovenstaande? Of is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Misschien ben je wel iemand die regelmatig geniet van een massage, wie je ook bent, je bent meer dan welkom op mijn tafel bij Masaje.
Liefs,

Romy117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page